Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Μανούβρα της παγκόσμιας οικονομικής ελίτ

Χθες το βράδυ ανταλλάσσοντας απόψεις με τη  Christina Kostoula στο facebook, συνειδητοποίησα κάτι που ενώ το είχα δει να γίνεται δε του είχα δώσει την ανάλογη προσοχή.

Η άρχουσα τάξη, το κατεστημένο, η παγκόσμια οικονομική ελίτ ή όπως αλλιώς θέλει να τους αποκαλέσει κάποιος άρχισαν σιγά σιγά να στηρίζουν τα νέα αριστερά σχήματα όπως τους Podemos το ΣΥΡΙΖΑ και αλλα που γεννιούνται στην Γαλλία και Πορτογαλλια. Ελληνικό παράδειγμα η Γιάννα Αγγελοπούλου.

τρότσκυ - νταλί
Ο Τρότσκι με τα μάτια του Σαλβαντόρ Νταλί

Αυτή η μανούβρα της άρχουσας τάξης δεν είναι κάτι σημερινό, η ιστορία έχει πολλά τέτοια παραδείγματα, από τη Ρωμαϊκή σύγκλητο μέχρι τον Γάλλο ήρωα  Lamarque που αν θυμάστε στο τέλος του βιβλίου του Βίκτωρα Ουγκό "οι άθλιοι" ο λαός επαναστάτησε γιατί η αριστοκρατία ανέλαβε τη κηδεία του.

Αυτή η μεγάλη μετατόπιση της άρχουσας ιδεολογίας υπέρ των νέων αριστερών ρευμάτων δίνει τη δυνατότητα να έχουν τον κόσμο υποταγμένο χωρίς  όμως να το καταλαβαίνει, ταυτόχρονα βοηθά στο να βάλουν φρένο σε σχηματισμούς όπως της Μαρί Λεπέν ή μορφωμάτων όπως η Χρυσή Αυγή.  Γιατί δυστυχώς οι μόνοι φυσικοί εχθροί της παγκόσμίου ελίτ είναι ο φασισμός τύπου Χίτλερ και ο άνευ σοβαρών επιχειρημάτων κουμουνισμός που βαδίζει με μόνο σύνθημα παραλλαγές του "κάτω οι πάνω, πάνω οι κάτω".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου